Huifbedrijden

Voor het huifbedrijden hebben we twee huifbedden. Een huifbed is heel simpel gezegd een kar waar een bed boven op ligt. Onder het bed lopen twee speciaal getrainde paarden van gelijke hoogte, hun cadans en de afgegeven warmte masseren het lichaam en leiden tot een grote mate van ontspanning. Deze massage is goed voor de bloedsomloop, stijve spieren worden soepel, de spasticiteit wordt tijdelijk minder, de stoelgang wordt duidelijk beter en ook de longen worden vaak in positieve zin geactiveerd.

Doelgroep

Huifbedrijden is geschikt voor meervoudig gehandicapte mensen maar ook voor revalidatie, mensen met een stofwisselingsziekte,  mensen met spasmes, mensen met een dwarslaesie, mensen met MS en vele andere beperkingen. Huifbedrijden is voor deze mensen, maar vooral voor mensen die niet zelfstandig op een paard kunnen zitten, een totaal nieuwe maar geweldige ervaring.

Gedecoreerde rijbak

Ter ondersteuning van de geweldige ervaring die het huifbedrijden biedt, hebben we onze rijbak rijkelijk gedecoreerd met allerlei geschilderde figuren. De bakrand is voorzien van bloemen, bijen, vlinders en andere dieren die je tussen de bloemen vindt. Aan het plafond hangen wolken, vogels, vlinders en andere creaties. De achterwand is beschildert met een boerderij met kippen, koeien en een echte hooizolder. Al deze decoraties zorgen ervoor dat onze ruiters niet tegen een saai plafond of saaie muur aankijken. De decoraties zijn verzorgd door de leerlingen van het Cibap.
Kom gerust eens kijken naar het huifbedrijden.

Wat kost huifbedrijden?

Wij streven er naar om huifbedrijden voor iedereen toegankelijk te houden. De kosten van het huifbedrijden zijn €14,50 voor een losse rit van een half uur. Kom je vast bij ons rijden? Dan is het mogelijk om elke week te rijden, of 1x in de 2 weken. De kosten voor wekelijks rijden zijn €159,00 per kwartaal, voor 1x in de 2 weken is dit €79,50 per kwartaal. Aan deze vermelding kunnen geen rechten worden ontleent, het staat de Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden vrij om de prijzen op elk moment te veranderen.

Sommige gemeenten voorzien in een gedeeltelijke vergoeding voor het huifbedrijden. Gemeente Kampen heeft de meedoenbonnen, deze kunt u zelf opvragen bij de gemeente en bij ons weer inleveren. Zie https://www.kampen.nl/ondersteuning-lage-inkomens/meedoenbon.