Nieuws

22 september 2023

Rotary Kampen op bezoek

“Voor welke financiële uitdagingen staat SPGIJ vandaag de dag?” deze vraag stond centraal tijdens het bezoek van de Rotary Kampen. Een presentatie over de zakelijke aspecten en financiële uitdagingen gaven daar antwoord op. Er werd afgesloten met een rondleiding en een ritje op ons huifbed.

2 september 2023

Rabo ClubSupport

Van 4 t/m 26 september kun je als Rabobank klant stemmen op lokale goede doelen die jij belangrijk vindt. Voor ons als stichting levert dit een ontzettend mooie financiële bijdrage op.

7 juli 2023

De nieuwe paddocks zijn klaar

Onze paarden mochten er al even van genieten en stonden regelmatig buiten met het prachtige weer in de afgelopen periode. Met de nieuwe indeling kunnen er meer paarden buiten staan en het ziet er allemaal weer netjes uit. Bedankt vrijwilligers en sponsoren!

3 juli 2023

Gezelligheid in Hardenberg

Op zaterdag 10 juni 2023 trokken we met ruiters, vrijwilligers en paarden naar Hardenberg! Waar we te gast waren bij SPG Hardenberg, die ons had uitgenodigd voor een mini-landdag. Lees verder voor een verslag en bekijk de foto’s en video’s op de website!

21 juni 2023

SPGIJ ontvangt legaat

Onlangs kregen we bericht dat een Kampense ons maar liefst 10.000 euro heeft nagelaten! We zijn als bestuur, vrijwilligers en ruiters ontzettend dankbaar en tegelijkertijd ontroerd dat iemand op deze manier aan ons heeft gedacht. Te weten dat we genoemd worden in het testament van iemand en dat ons werk en de mensen waarvoor we dit doen diegene zo dierbaar zijn; daar worden we stil van.

17 juni 2023

Zomervakantie en warm weer

Tijdens de zomervakantie van 24 juli t/m 3 september is de manege gesloten voor de paardrijlessen en het huifbedrijden. Op maandag 4 september zal het huifbedrijden weer van start gaan en op maandag 11 september beginnen de paardrijlessen.

25 mei 2023

Mariët start 1 september als nieuwe coördinator

Onlangs is Merel gestopt met haar coördinatiefunctie. In goed overleg is besloten dat deze taken niet bij haar terugkeren en om een nieuwe, vaste coördinator te zoeken. Deze hebben wij gevonden en is een bekende voor velen van jullie. Al jaren betrokken bij de manege als vrijwilliger en heeft in het bestuur gezeten. Het bestuur is verheugd om Mariët Visserman aan jullie voor te stellen als coördinator vanaf 1 september! Tot die tijd neemt Diana Klooster nog waar.

13 mei 2023

Eerste plaats voor Leonie, Anique en Mert

Meer dan 20 deelnemers reden een proef in de vrijwilligerswedstrijd. De stapproef werd gewonnen door Mert op Truus, de drafproef door Anique op Zeffira en de galopproef door Leonie op Eppo.

18 april 2023

SPGIJ bij de activiteitenmarkt

Afgelopen zaterdag waren we te gast bij Kinderboerderij Cantecleer met een plekje op de Activiteitenmarkt. Het was gezellig druk met lekker weer, leuke mensen en mooie gesprekken!

1 april 2023

Proefjesweek, vrijwilligerswedstrijd en mini-landdag

Van maandag 17 april tot en met vrijdag 21 april is er weer de jaarlijkse proefjesweek. Onze ruiters rijden dan een dressuurproef in wedstrijdvorm, gewoon in hun eigen les. Iedereen is welkom om te komen kijken!

20 maart 2023

Hulp gezocht: tillift bedienen op maandagochtend

We zoeken een nieuwe vrijwilliger die de tillift wil bedienen op maandagochtend! Je hoeft geen affiniteit met paarden te hebben, maar gaat onze ruiters vanuit hun rolstoel op het huifbed-bed tillen en die vervolgens weer op de huifbed-wagen. Wees niet bang voor je rug, we hebben een prachtig tilsysteem.

13 maart 2023

Steuntje in de rug van ParaPaard

Sportfonds ParaPaard springt bij om de gestegen kosten voor voer en energie te verzachten. Met de bijdrage van maar liefst € 2.250,- kunnen we een boel doen, ontzettend bedankt!

3 maart 2023

Schenking van de VriendenLoterij

Van de VriendenLoterij ontvingen we een bedrag van € 1256,- als extra financiële steun voor de gestegen energiekosten de afgelopen periode. De bijdrage komt voort uit de extra schenking van 5,6 miljoen euro die is vrijgemaakt voor clubs en verenigingen.

4 februari 2023

Bingo avond

SPGIJ organiseert op woensdag 22 februari een Bingo avond. Aanvang om 19:00 uur, meedoen kost 10 euro. Er wordt gezorgd voor een versnapering en wat te drinken. Er zijn leuke prijzen te winnen!

7 januari 2023

Samen Goed Doen

Klant bij Univé? Stem dan op SPGIJ in het ‘ Samen Goed Doen’ initiatief van Univé. Tot en met 28 februari kun je stemmen, we maken kans op een bijdrage van Univé tot €1.500.

Screenshot van de Samen Goed Doen pagina op de website van Univé, met een foto van het huifbedrijden en tekst "Log in en steun dit doel".
4 januari 2023

Glimmend het nieuwe jaar in

Allereerst wensen we jullie een gelukkig en gezond 2023! We beginnen het jaar goed, met een nieuwe trekker. Mede dankzij Rietman uit Hasselt, die samen met enkele andere sponsoren de aanschaf van een compacte nieuwe trekker mogelijk maakte. Onze dank is groot!

Foto van de zijkant van de nieuwe trekker. Een compacte rode trekker met voorlader.
20 december 2022

Jubilarissen en jaarafsluiting

Afgelopen vrijdag was het tijd voor gezelligheid tijdens onze jaarafsluiting! Vanwege het coronavirus kon deze in 2020 en 2021 niet plaatsvinden, dus heeft ook het huldigen van onze jubilarissen moeten wachten.

Foto van de jubilarissen voor het sponsorbord met op de voorgrond de nieuwe walk of fame tegels.
17 december 2022

Kerstvakantie

Van maandag 26 december tot en met vrijdag 6 januari zijn we gesloten vanwege de kerstvakantie. Op maandag 9 januari gaan we weer beginnen. Fijne feestdagen gewenst!

Foto van de kerstboom, gesponsord voor Wijnbergen Groenvoorziening.
28 november 2022

Doorn Automatisering sponsort nieuwe printer

Hoewel er veel digitaal gaat tegenwoordig, ontkomen we er niet aan dat er af en toe wat geprint moet worden. Onze oude printer was op, vertoonde kuren en was nodig aan vervanging toe. De vader van vrijwilliger Lynde hielp ons aan een nieuwe printer, hij is oprichter en eigenaar van Doorn Automatisering en kon ons adviseren en sponsorde een nieuwe printer. Ontzettend bedankt!

19 oktober 2022

Rabobank verdubbeld bedrag ClubSupport

Dankzij 143 stemmen hebben we het mooie bedrag van € 1.466,07 opgehaald met Rabo ClubSupport. Door te laten zien waar we het geld zo hard voor nodig hebben, onze paddocks, maakten we kans op een verdubbeling van dat bedrag. Zowaar kreeg onze secretaris een telefoontje om ons te feliciteren met het winnen van de Verdubbelaar!

15 oktober 2022

Uitnodiging workshop Paardenmassage en Schriktraining

Op woensdag 9 november 2022 organiseren we voor onze vrijwilligers een workshop. Het begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Geef je snel op! Dit kan via de lijst in de kantine of via de mail: coordinator@spgij.nl.

12 oktober 2022

Marlies stapt in het huwelijksbootje

Op vrijdag 30 september trouwde onze Marlies met haar Bennie! De trouwlocatie was onze manege die speciaal voor de gelegenheid helemaal versiert en opgetuigd was. Uiteraard hoort een foto met haar favoriete paard (Ma)Donna er ook bij. Van harte gefeliciteerd Marlies en Bennie!

8 september 2022

Rabo ClubSupport: Stem SPGIJ!

Ook dit jaar doen we weer mee met Rabo ClubSupport. De opbrengst van deze actie willen we gebruiken om verbeteringen aan onze paddocks aan te brengen. Ben jij lid van de Rabobank? Stem dan op de SPGIJ! 

18 juli 2022

Zomervakantie

Inmiddels is onze zomervakantie begonnen en zijn we gesloten! Op maandag 29 augustus beginnen we weer met huifbedrijden en week later op maandag 5 september met paardrijden.

4 juli 2022

De landdag 2022 in Almelo

Afgelopen zaterdag zijn we met onze ruiters afgereisd naar Almelo, waar op het terrein van de Almelose Ruiterdagen de Landdag 2022 gehouden werd. Het thema was deze keer Disney en net zoals in het pretpark werd er ook op de landdag een heuse parade gehouden!

Ruiters en vrijwilligers in het zonnetje, rondom de paarden op de landdag.
11 juni 2022

Uitnodiging feestdag

Op zaterdag 16 juli willen we graag samen met jullie het seizoen afsluiten en de zomervakantie inluiden! Vanaf 11:00 uur zijn jullie welkom voor een leuke feestdag. Je kunt vanaf dan op elk moment binnenkomen, het duurt de hele middag. Je hoeft je niet op te geven, maar we hopen dat je erbij bent! 

Blikgooien op de manege.
7 mei 2022

HORKA sponsort nieuwe veiligheidscaps

Onze veiligheidscaps waren aan vervanging toe. HORKA sprong voor ons in de bres en sponsorde 8 nieuwe veiligheidscaps. Fantastisch, ontzettend bedankt!

28 april 2022

Vrijwilliger Aalt Buijert koninklijk onderscheiden

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen ontving vrijwilliger Aalt Buijert in de Stadsgehoorzaal een Koninklijke onderscheiding van burgemeester Sander de Rouwe voor onder andere zijn werk als vrijwilliger bij de SPGIJ.

23 april 2022

Proefjesweek en landdag

Van 9 t/m 13 mei zal de proefjesweek weer plaatsvinden en op zaterdag 2 juli hebben we eindelijk weer een landdag! De landdag is meermaals uitgesteld vanwege het coronavirus en ook kon er daardoor geen proefjesweek georganiseerd worden.

2 april 2022

Old Grand-Dad schenkt SPGIJ een paard

Dankzij een gulle schenking van golfclub Old Grand-Dad hebben we onlangs eindelijk een nieuw paard kunnen aanschaffen.