Vrijwilligerswerk

Onze stichting kan niet bestaan zonder de hulp van onze vele vrijwilligers. Elke week komen er ongeveer 100 vrijwilligers helpen, van jong tot oud.

Werkzaamheden

Als vrijwilliger verricht je werkzaamheden zoals meelopen in de lessen, het begeleiden van de gehandicapten met hun dagelijkse dingetjes, paarden op- en afzadelen, koffie schenken, stallen mesten, helpen bij het huifbed rijden. Erg gevarieerd dus! In de lessen loop je wekelijks meestal met dezelfde ruiter mee. Hier bouw je een leuke band mee op. Het helpen van deze ruiter zal elke week veel plezier en voldoening geven.

Landdag

Eens per twee jaar wordt er door één van de manege’s voor aangepast paardrijden een landdag georganiseerd. Op een landdag komen al deze manege’s bij elkaar en zullen alle amazones o.a. dressuurproeven rijden die door een jury beoordeeld worden. Ook zijn er allerlei andere activiteiten die wisselen per landdag. Als vrijwilliger mag je mee met deze landdagen om de ruiters te helpen of andere werkzaamheden uit te voeren.

Beelden van de landdag in Eefde, juni 2018

Paardrijles

Als je een half jaar vrijwilligerswerk bij ons hebt gedaan, mag je meerijden in de vrijwilligerslessen waar je paardrijles krijgt van een gediplomeerde instructie. Zonder dat je het merkt zal het werk op SPGIJ een leuke nieuwe hobby worden die je met plezier doet.

Vrijwilligers gezocht

Wij zoeken nog enthousiaste mensen die één of meer ochtenden in de week de handen uit de mouwen willen steken. Interesse? Neem contact op met info@spgij.nl of eventueel telefonisch: 0627203827.