woensdag 15 juli 2020

We gaan na de zomervakantie weer starten

Als de richtlijnen door de overheid niet opnieuw worden aangescherpt dan mogen we na de zomervakantie weer beginnen met het paardrijden en huifbedrijden. Op maandag 7 september 2020 hopen we dan weer te kunnen starten met de lessen.

Het bestuur doet er alles aan om de ruiters, de instructie en de vrijwilligers een plek te bieden, waar men veilig kan werken. Om te mogen starten zijn er wel wat aanpassingen nodig in en rond de manege. Daar zijn we nu druk mee bezig. Er worden looproutes gecreëerd en er zijn voldoende punten om je handen te wassen en te ontsmetten. We zijn nu druk bezig met het schrijven van een protocol en zo gauw die klaar is, kunt u deze vinden op spgij.nl en tevens ligt een exemplaar in de kantine.

Er is contact opgenomen met het FPG (Federatie Paardrijden Gehandicapten) en die geven aan dat de richtlijnen van het VWS zijn:

  • Als een ruiter of vrijwilliger die een mondkapje wil dragen voor zijn eigen veiligheid, dit uiteraard mogelijk moet zijn. SPGIJ zal zorgen dat er voldoende voorraad is.
  • Het dragen van een eigen cap is volgens het FPG niet verplicht maar wel een goede reden om die nu toch aan te schaffen.

Maar we kunnen ons voorstellen dat de aanschaf van een cap financieel nu niet uitkomt en daarom hebben wij al bedrijven benaderd en kunnen jullie ook via ons een cap aanschaffen. Mocht het echt niet mogelijk zijn om zelf een cap aan te schaffen, neem dan contact met ons op en kunnen we samen zoeken naar een oplossing. U kunt dan bellen met onze coördinator Bianca Meijer (b.meijer@spgij.nl) 06-52635835.

FPG geeft verder aan dat als men een cap uit de manege gebruikt dan kan volstaan met een haarnetje onder de cap, want dan kan ook veilig worden gereden. SPGIJ zal zorgen voor deze netjes.

We wensen iedereen veel plezier bij het starten van de lessen en mochten er toch nog vragen zijn dan horen we dat graag.