vrijdag 7 juli 2023

De nieuwe paddocks zijn klaar

Onze paarden mochten er al even van genieten en stonden regelmatig buiten met het prachtige weer in de afgelopen periode. Met de nieuwe indeling kunnen er meer paarden buiten staan en het ziet er allemaal weer netjes uit. Bedankt vrijwilligers en sponsoren!

Nadat de restanten van de oude paddocks waren weggehaald kon het grondwerk beginnen. Allereerst is de oude bodem geëgaliseerd. Daaroverheen is een nieuwe laag zand aangebracht, die ook weer mooi gladgestreken is.

Vooraf was een tekening van de nieuwe indeling gemaakt. Verdeeld in verschillende vakken met hun eigen ingang, zodat we de paarden kunnen verdelen in groepjes van drie, vier of vijf per paddock. Waar de palen precies moesten staan werd uitgezet en met een graafmachine werden de palen onder toeziend oog de grond in gedrukt. Dat gaat een stuk sneller dan met de grondboor handmatig een gat boren en de paal er in slaan!

Met de hardhouten palen van 2,4 meter (zware jongens dus) in de grond konden de hekken erin gezet worden. Die moesten nog wel in elkaar gezet en passend gemaakt worden. Voorheen diende een stuk draad als opening van de paddock, twee stuks per opening eigenlijk, namelijk hoog en laag. Dat was niet echt handig en daarom is er deze keer gekozen voor echte hekken met een degelijke sluiting. Een stuk veiliger!

Met een stroomlint op drie hoogtes moeten er een enorme hoeveelheid isolatoren op de palen geschroeft worden en honderden meters lint verder krijgt het geheel dan eindelijk z’n uiteindelijke vorm.

Allereerst willen we Loonbedrijf Fix IJsselmuiden en Doornwaard Drainage & Grondverzet B.V. bedanken voor het sponsoren van de werkzaamheden! Daarnaast is de aanleg van onze nieuwe paddocks mede mogelijk gemaakt door onder andere de Rabobank – ClubSupport en Univé – Samen Goed Doen.

Naast de financiële steun waren de vele uurtjes die onze vrijwilligers erin gestoken hebben ook onmisbaar, dank daarvoor! De fondsenwerving ging natuurlijk niet vanzelf, maar ook de voorbereiding heeft veel tijd gekost. Het indelen van de ruimte op de beste manier, de materialen goedkoop inkopen of gesponsord krijgen en een stukje planning. Uiteindelijk zijn heel wat dagen en ook avonden geklust om het allemaal daadwerkelijk te gaan doen.

Het resultaat mag er zijn! Onze paarden genieten al heerlijk van het mooie zomerweer en we hopen natuurlijk dat ze in de herfst en het voorjaar lekker vaak naar buiten kunnen. Iets wat met de oude paddocks sowieso geen optie was door de modderige gladde ondergrond.

Al dat werk is niet voor niets, blije paarden zogen voor blije ruiters! Sporten en bewegen, voor mensen met een handicap, kan niet zonder dat onze paarden zelf ook goed in hun vel zitten. Buiten even lekker ravotten met soortgenoten of even lekker uitwaaien is dan heel belangrijk.

Bekijk de video impressie die we gemaakt hebben van de aanleg én het resultaat op Instagram of TikTok!