maandag 4 juli 2022

De landdag 2022 in Almelo

Afgelopen zaterdag zijn we met onze ruiters afgereisd naar Almelo, waar op het terrein van de Almelose Ruiterdagen de Landdag 2022 gehouden werd. Het thema was deze keer Disney en net zoals in het pretpark werd er ook op de landdag een heuse parade gehouden!

Het was vanwege de coronaperikelen alweer vier jaar geleden dat we andere lidstichtingen van de VPGO zagen op een landdag. De landdag wordt nogmaalgesproken tweejaarlijks georganiseerd door een andere stichting. Deze keer was het de beurt aan de Gravenruiters uit Almelo.

Om kwart over 8 vertrok de bus vanaf onze manege, gevuld met ruiters, ouders en vrijwilligers. De paarden waren al drie kwartier eerder vertrokken, evenals de bestelbus met zadels, hoofdstellen, tafels, stoelen en nog veel meer spullen. Vanwege ‘de mooiste dag’ van Stichting Live Life, die hun 25-jarig bestaan (gefeliciteerd!) vierden op dezelfde dag, waren we met minder ruiters op pad dan normaalgesproken het geval is. Gelukkig waren er veel enthousiaste vrijwilligers die toch graag eens een landdag wilden meemaken en hun handen uit de mouwen staken!

Met dank aan Noot Personenvervoer uit Ede, voor het sponsoren van de busrit! Zonder jullie waren we helemaal niet in Almelo gekomen en de rolstoellift in deze bus was werkelijk de kers op de taart. Nogmaals onzettend bedankt!

Eenmaal in Almelo konden we ons klaarmaken voor de parade, als Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Aansluitend zijn we begonnen met het rijden van de proefjes, iedere ruiter voor zichzelf. Dat was ontzettend spannend voor velen, op een onbekend terrein en soms een paard waar ze niet vaak op gereden hadden omdat hun eigen paard niet meekon. Hoewel het niet makkelijk was hebben ze allemaal onzettend hun best gedaan en was er in elke proef een persoonlijke overwinning te vinden!

Het was een zonovergoten dag met gelukkig af en toe een beetje bewolking. Naast een ijsje kon er een patatje, broodje hamburger, frikandel of kroket gehaald worden. De koude blikjes met frisdrank waren ook zeer welkom. Ter afsluiting was er een prijsuitreiking met een medaile voor de ruiters en iets te knabbelen voor de paarden. De terugreis in de bus eiste enkele slachtoffers, die na een dag hard hard werken in de zon de ogen niet open konden houden.

We willen onze ruiters en vrijwilligers voor jullie hulp en gezelligheid, maar ook dank aan de Gravenruiters voor de organisatie!