Coronavirus: onze maatregelen

Na enige tijd gesloten te zijn vanwege het coronavirus zijn we blij weer dat we weer starten. Vanaf 7 september hervatten we weer het aangepast paardrijden, huifbedrijden, aangepast mennen en de dagbesteding. Om dit alles in goede banen te leiden zijn er diverse maatregelen genomen om veilig aan de slag te kunnen.

Update – zaterdag 27 december 2021: In navolging van de laatste persconferentie moeten wij helaas ook om 5 uur ‘s avonds de deuren sluiten, wat betekent dat als je les hebt na 17:00 uur of een les hebt die duurt tot na 17:00 uur dat de les helaas niet meer door kan gaan!

– Update – maandag 8 november 2021: We treffen aanvullende maatregelen nav. de persconferentie:

  • Mondkapjes zijn weer verplicht! Tenzij je jonger bent dan 13 jaar, een beperking hebt waardoor je geen mondkapje kan dragen of aan het paardrijden/huifbedrijden/mennen bent. Er liggen mondkapjes bij de ingang voor wie vergeten is een mondkapje mee te nemen, maar probeer ze steeds zelf mee te nemen;
  • Houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand in acht;

– Update – maandag 27 september 2021: In navolging van de versoepelingen van 25 september 2021 hebben wij onze maatregelen ook aangepast:

  • heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • ga direct naar huis wanneer je op de manege verkouden wordt;
  • was je handen! Bij binnenkomst en als je weer weggaat;
  • volg aanwijzingen van de instructie op;

Voor meer informatie kunt u terecht bij het NOC*NSF: https://nocnsf.nl/sportprotocol

Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen zijn er looproutes ingesteld in de manege. Kijk even goed hoe dat werkt als je de eerste keer na de zomervakantie weer op de manege komt. Vraag gerust even een vrijwilliger of instructrice om uit te leggen hoe het werkt! Reinig daarnaast bij binnenkomst je handen met desinfectiemiddelen bij de ingang.

– Update – maandag 5 oktober 2020: Ook bij ons in de manege geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen. Zo beschermen we onszelf en anderen! Er zijn mondkapjes beschikbaar in de manege, vraag er gerust naar.

– Update – dinsdag 1 december 2020: Mondkapjes zijn vanaf vandaag ook bij ons verplicht! Tenzij je jonger bent dan 13 jaar, een beperking hebt of aan het paardrijden bent. Er liggen mondkapjes bij de ingang voor wie vergeten is een mondkapje mee te nemen.

– Update – maandag 14 december 2020: Naar aanleiding van de lockdown die vanavond is aangekondigd zijn we genoodzaakt de manege te sluiten van 15 december tot en met in ieder geval 19 januari. Hopelijk kunnen we na 19 januari onze werkzaamheden weer hervatten en is dit niets meer dan een extra lange kerstvakantie.

– Update – maandag 18 januari 2021: De lockdown is verlengd, ook wij blijven dus in ieder geval nog gesloten tot en met dinsdag 9 februari.

– Update – donderdag 4 februari 2021: Ook nu is de lockdown weer verlengt, tot en met maandag 1 maart. We blijven dus helaas gesloten.

– Update – dinsdag 11 mei 2021: We gaan weer beginnen! Vanaf dinsdag 1 juni 2021 hervatten we de lessen weer. Lees meer in dit nieuwsbericht.

Zie hieronder de protocollen met volledig overzicht aan maatregelen: